Kragujevačka priča je lokalni politički pokret

Kragujevačka priča je lokalni politički pokret koji u fokus stavlja pojedinca-građanina, njegove vrednosti i kvalitete, svakog sugrađanina savesnog, poštenog, odgovornog,dobronamernog i sposobnog da od svoga grada napravi bolje mesto za život. Grad po meri svih njenih građana, grad po meri Kragujevčana.

KG Priča predstavlja udružene građane i građanke koji su spremni i sposobni da pokrenu premene, sve ljude okupljene oko ideje građanskih vrednosti, ljudskih prava i sloboda, tolerancije. Predstavlja sugrađane koji žele i kojima je stalo da stvaraju moderan, prosperitetan, bolji Kragujevc. Ljude spremne, koji znaju i mogu, ljude odlučne da stvore Kragujevac budućnosti.

Cilj nam je da pokrenemo najbolje u ljudima, da pokažemo i dokažemo da udruženi građani i građanke Kragujevaca mogu sve.
Verujemou sposobnost i želju svih naših sugrađanina za stvaranje boljeg i lepšeg Kragujevaca, verujemo u ljude i njihovu spremnost da to i pokažu, verujemo u sposobnost, u vrednog, radnog, odgovornog, poštenog čoveka.

Želimo da pokrenemo ljude, želimo da ljudi pre svega veruju u sebe i svoje sposobnosti. Želimo da vratimo samopuzdanje ljudima, da pokrenemo veru i snagu, prvo pojedinca, a zatim zajednice, da vratimo veru svakom sugrađaninu da je moguće iskoračiti napred i krenuti u stvaranje budućnosti.

Obraćamo se svim Kragujevčanima, građanima i građankama koji žele sa nama da stvaraju bolji Kragujevac za nas i našu decu. Obraćamo se penzinerima koji žele da njihov deca i unuci budu uspešni i ostvareni, sigurni i bezbedni da budu kraj njih u Kragujevcu a ne u Beogradu ili belom svetu. Obraćamo se mladima, koji zajedno sa nama moraju da stvaraju Kragujevac budućnosti, prosperiteta i šansi, grad najboljeg univerziteta, najboljih festivala i kulturnih događaja, grad u koji se dolazi, grad otvoren za sve dobre i dobronamerne ljude, Obraćamo se generaciji koja sada stvara i brine se za Kragujevac, generaciji koja prva mora da se uzdigne iz apatije, koja prva mora da iskorači, smogne snage i vrati samopouzdanje generaciji koja mora da brine i o svojoj deci i o svojim roditeljima, generaciji koja je u punoj životnoj snazi.