Boris Kovačević: FILUM smestiti u zgradu suda

Nakon preseljenja pravosudnih organa na novu lokaciju, u postojeću zgradu suda treba smestiti FILUM, smatraju u Kragujevačkoj priči.


Za nešto više od godinu dana, završetkom nove Palate pravde, najuže gradsko jegro napustiće kompletno pravosudje, ali i druge delatnosti koje su upućene na poslovnu komunikaciju sa pravosudnim organima.
“Izmeštanjem sudova i tužilaštava, ukupno 11 pravosudnih organa, očekivano, lokaciju će promeniti advokatske kancelarije i drugi koji su upućeni na poslovnu komunikaciju sa pravosudjem, ali i ugostiteljski objekti.
Centar grada ostaće bez brojnih delatnosti, prazan i devastiran. Da bi se ta praznina nadoknadila i centar dobio novi život, u zgradu Suda treba useliti Filološko-umetnički fakultet”, kaže Boris Kovačević, nosilac liste „Kragujevačka priča“.
Na ovaj način se rešava gotovo 20-godišnji problem FILUM-a, koji sada radi na 12 lokacija. Istovremeno, centar grada ispuniće se novom energijom, mladim ljudima, koncertima, izložbama i drugim kreativnim sadržajima, poručuju iz KG priče.