Boris Kovačević: Istorija i kultura u spoju sa modernim

KG PRIČA zalaže se za revitalizaciju Miloševog venca kao kulturno-istorijskog jezgra Kragujevca i za njegovo obogaćivanje novim sadržajima.


Nosilac liste Kragujevačka priča, Boris Kovačević Šuma kaže da je dobro što se Tržnica rekonstruiše, ali da na tom mestu ne treba više da bude pijaca. Kovačević smatra da zgrada treba da bude pretvorena u multifunkcionalan objekat za raznovrsne sadržaje koji bi obogatili kulturnu, ali i turističku ponudu Kragujevca.
Na taj način bi Milošev venac predstavljao spoj istorijskog nasledja, obrazovnih i kulturnih institucija i modernih tendencija.
“Podržavamo rekonstrukciju stare zgrade Tržnice, ali sa ciljem izgradnje multifunkcionalnog objekta, kao objekta kulture, knjižara, galerija, pa I noćnih klubova. Sve to je neophodno radi revitalizacije celokupnog Miloševog venca na koji se prirodno nadovezuju Narodni muzej, Prva kragujevačka gimnazija, pozorište i Đački trg. Time bismo formirali jedinstven kompleks s jedne strane istorijskih, kulturnih i obrazovnih institucija i sa druge strane nekih modernih tendencija, čime bismo osavremenili ovaj prostor i udahnuli život u njega”, kaže Kovačević.
U KG PRIČI naglašavaju da Kragujevčani zaslužuju uredjenje Miloševog venca, kako bi sami uživali u tom prostoru i istovremeno mogli s ponosom da ovu celinu predstavljaju gostima iz zemlje i inostranstva kao mesto gde je stvarana moderna Srbija.