Budžet za 2020. je katastrofalan i nerealan

Odbornici „Kragujevačke priče“ na konferenciji za medije oštro su kritikovali predlog budžeta za 2020. godinu argumentima da nije realan,

ni investicioni i da će neodmerena projekcija najvažnijeg lokalnog finansijskog dokumenta građane Kraguejvca voditi do novih zaduživanja.

Odbornici „Kragujevačke priče“ naveli su, između ostalog da prihodi i rashodi u budžetu grada Kragujevca moraju da se smanje, jer jedna od odlika dobro projektovanog budžeta je da je realan i u skladu sa mogućnostima.


Pored toga, odbornici „Kragujevačke priče“ su istakli da je iznos od milijardu i dvesta miliona projektovanih za subvencije za sledeću godinu, kako kažu katastrofalan, ako se uzmu u obzir sve reorganizacije i reforme koje je gradska vlast obavljala u prethodnih pet godina.
Zamerke su izražene zato što je budžet, za odbornike Kragujevačke priče pogrešno projektovan, bez razvojnih komponenti, valjanih investicija, nema podrške za razvoj malih i srednjih preduzeća.
Trenutno rehabilitovanje ulica, u ovoj političkoj organizaciji definišu kao presvlačenje asfalta bez ivičnjaka i kišnih odvoda, što će se nastaviti i naredne godine, kažu u Kragujevačkoj priči.
Odbornici „Kragujevačke priče“ su najavili i podnošenje amandmana na predlog budžeta.