Edis Durgutović: Akva zabavni park je neophodan Kragujevcu

Na prostoru Hipodroma treba da nikne akva zabavni park, smatraju u Kragujevačkoj priči.


Njegova izgradnja građane ne bi koštala ni dinara, jer bi bio podignut na bazi javno-privatnog partnerstva, kaže prvi na listi KG PRIČA, Edis Durgutović.
Istovremeno, ljubitelji konjičkog sporta ne bi bili uskraćeni, jer bi se hipodrom preselio na drugu lokaciju.
“Grad bi, kao vlasnik, uložio zemljište površine 23 hektara sadašnjeg Hipodroma, na kome bi kroz partnerstvo sa privatnim sektorom bio izgradjen i opremljen akva park sa svim pratećim sadržajima industrije zabave. U sinergiji sa TC Plaza koji se nalazi u blizini i gravitacijom velikog broja ljudi možemo postići izvanredne rezultete, jer bi se značajno unapredila i turistička ponuda. Građani bi tako dobili kvalitetan i moderan sadržaj kakav Kragujevcu pripada i to bez ulaganja novca, već samo ulaganjem zemljišta”, kaže Durgutović.
Prvi na listi Kragujevačka priča napominje da ljubiteljima konjičkog sporta ne bi bilo uskraćeno zadovoljstvo da se njime bave. Za novi hipodrom postoji lokacija u Cvetojevcu, pored postrojenja za preradu otpadnih voda, na zemljištu površine 20 hektara čiji je vlasnik Grad Kragujevac, kaže Edis Durgutović.
U KG PRIČI ističu da je akva zabavni park neophodan Kragujevcu i da grad treba da koristi sve raspoložive resurse kako bi se razvijao i modernizovao.