Edis Durgutović: Rekonstrukcija zgrade gradske TRŽNICE treba da bude uvod u sredjivanje Miloševog venca

Kragujevačka priča pozdravlja rekonstrukciju zgrade Gradske tržnice, ali samo kao uvod u njeno pretvaranje u objekat namenjen kulturi.


Zelenu pijacu, insistiraju u KG priči, treba izmestiti na lokaciju kasarne „Radomir Putnik“.
Na taj način bi se konačno stekli uslovi da se dovrši uređenje Miloševog venca kao kulturno-istorijske celine, smatra prvi na listi KG priča Edis Durgutović.
“Započeta rekonstrukcija zgrade Gradske tržnice treba da bude uvod u sređivanje poteza Miloševog venca, povezivanja sa Amidžinim konakom, predivnim parkom, kao i sa zdanjem Stare skupštine i Stare crkve. Od ovog poteza treba napraviti atraktivno mesto i za turiste i za same Kragujevčane. Postojeću pijacu treba izmestiti na potez kasarne “Radomir Putnik” i time jednom za svagda rešiti pitanje pijace, a ovaj prostor urediti da bude mesto okupljanja i mesto tradicije i kulture, koje našem gradu i pripada”, ističe Durgutović.
U KG priči smatraju da bi konačnim zaokruživanjem i uređenjem Miloševog venca kao kulturno-istorijske celine, uz obogaćivanje atraktivnim sadržajima, grad dobio prostor u kome bi uživali domaći i strani gosti, ali i svi Kragujevčani.