KG PRIČA: U Kneževom arsenalu razvijati kreativnu industriju

Kragujevac mora da koristi sve svoje potencijale i razvojne šanse, kako bi ostvario napredak i zadržao mlade kreativne ljude da ostanu u gradu, poručuju iz Kragujevačke priče.


Neiskorišćeni kapacitet Kneževog arsenala trebalo bi da se stavi u funkciju kreativne industrije formiranjem modernog poslovnog ambijenta i biznis inkubator centra u kome bi, pre svega mladi ljudi mogli da izraze svoje potencijale, kaže Boris Kovačević Šuma, nosilac liste KG priča.
“Knežev arsenal sa preko 4.000 kvadrata industrijskog nasleđa predstavlja neiskorišćeno blago ovog grada. Sa druge strane, imamo mlade i kreativne ljude koji nemaju prostor gde da realizuju svoje ideje, planove i ambicije.
Naša ideja je da od ovog jedinstvenog kompleksa stvorimo novi deo grada, moderan poslovni ambijent uz prateće galerije i kofi šopove. Knežev arsenal treba staviti u funkciju poslovnog inkubator centra radi pospešivanja kreativne industrije - informatičke delatnosti, grafičkog centra, muzičke produkcije, Arsenal festa kao moderne marke ovog grada, ali i ostale filmske i festivalske industrije”, ističe Boris Kovačević.
U KG priči prostor Arsenala vide kao novo lice grada po kome će Kragujevac biti prepoznatljiv u svetu kreativne industrije.